Intro

De tijd is aangebroken voor de eerste Nederlandse H.E.M.A.-Kampioenschappen! Heb jij het in je om één van de kampioenen van Nederland te worden, of wil je gewoon de eerste goeie stap nemen in de wereld van H.E.M.A. toernooien?

Een open langzwaard toernooi op niveau; voor zowel beginner als gevorderde, een damestoernooi en een toernooi in telkens een andere H.E.M.A. discipline. Voor ieder wat wils en voor elk een uitdaging.

De toernooien

In 2019 beginnen we met vier evenementen waarin vechters van verenigingen aangesloten bij de H.E.M.A.-Bond Nederland aan kunnen meedoen. Na het vierde evenement worden de kampioenen bekend gemaakt. Ieder kwartaal zal er een evenement gehouden worden, steeds bij een andere club, in een ander deel van Nederland. De eerste vereniging die de organisatie van de Bond zal ontvangen is MARS op hun locatie in Zwolle, op 26 januari.

Op elk evenement is er de mogelijkheid om aan verschillende toernooien deel te nemen. Er zal steeds een Open Langzwaardtoernooi zijn, verdeeld in twee divisies. Er zal ook de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een Dames Langzwaardtoernooi; mocht er echter te weinig animo hiervoor zijn, zullen deze plekken door het Open toernooi geabsorbeerd worden.

Naast deze toernooien zal er ieder evenement een secundair toernooi zijn met een wisselend karakter. Deze secundair toernooien hebben deels tot doel het licht te schijnen op de gevarieerde interesses die de verschillende Nederlandse clubs hebben. Langzwaard is verreweg het meest populair, maar de Nederlandse H.E.M.A.-scene is rijk en divers. Daarom zal ieder evenement een ander wapensysteem gebruikt worden.

De kampioenschappen

Met de resultaten van de individuele toernooien kan je punten verzamelen. Aan het einde van het seizoen worden deze punten opgeteld, en worden er in verschillende categorieën prijzen uitgedeeld aan de vechters die tijdens het seizoen het beste gepresteerd hebben. Deze kampioenschappen hebben drie verschillende categorieën: Open Langzwaard, Dames Langzwaard en H.E.M.A. In de categorie H.E.M.A. zullen de scores van de langzwaardtoernooien en de secundaire toernooien gecombineerd worden, en de vechter die dus in meerdere wapensystemen goed gepresteerd heeft zal met deze prijs naar huis gaan.

Inschrijvingen

Om je direct in te schrijven, volg je de links hieronder:

Inschrijvingen vechters NHK 2019 #1

Inschrijvingen vrijwilligers NHK 2019 #1