SHS

(School voor Historische Schermkunsten)
Minimumleeftijd: 18
Tarief: €20,- per maand.
Website: www.rapierschermen.nl

 

Locaties & Tijden

Jan Vermeer school, Raam 20, 2611LT DELFT
Woensdag: 20:00 – 21:30

 

Informatie

Historical European Martial Arts (nu bekend als HEMA) is de vechtsport die de wapendisciplines en strijdkunsten van middeleeuws tot 19e-eeuws Europa omvat. Door de Europese geschiedenis heen is een groot aantal vecht- en schermkunsten ontwikkeld. Dit ging gepaard met de ontwikkeling van wapens, harnassen en kleding. Deze stijlen, van worstelen tot gevechtslinies, zowel met als zonder harnas, zijn gedeeltelijk bewaard gebleven in de manuscripten geschreven door de grootmeesters van die tijd.

Door een proces van discussie, uitproberen en vergelijken wordt langzamerhand de kunst heropgebouwd. Niet alleen geeft deze methode vele duizenden beoefenaars wereldwijd de kans om de gevonden technieken te trainen, maar het biedt ook een kans om een blik te werpen in de mentaliteit en cultuur van vroeger.

HEMA biedt een unieke kans voor liefhebbers van vechtsport en/of geschiedenis om een discipline aan te pakken die nog grotendeels onontdekt is en waarin je zelf je eigen ontwikkeling en kennis kan opbouwen. Dit komt vooral door de directe beschikbaarheid van het bronmateriaal, dat niet eerst via traditie doorgegeven is.

Je kunt natuurlijk vrijblijvend een keer langskomen. Wij vinden het altijd gezellig om nieuwe mensen te ontmoeten. Om de beste ervaring te kunnen bieden en onze instructeur bij zijn verstand te houden, vragen we wel of je even wilt mailen voor je bij ons binnenstormt.