,

Winterkamp 2018

Dit jaar organiseert de Zwaardkring weer een winter trainingskamp; een lang weekend vol workshops, trainingen, sport en spel. Het evenement vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari.

Wat is het Winterkamp precies? Wij hadden begrepen dat het al eerder werd georganiseerd, wat is er nu anders?

Ja klopt, we hebben dit al vaker georganiseerd een aantal jaar geleden. Het doel van het Winterkamp is dat je een leuk weekend hebt vol zwaardvechten. Dit was toen het doel en nu weer, dus is er eigenlijk niet zo veel veranderd. Alleen dat het dit keer puur gericht zal zijn op H.E.M.A.

Wat is jullie gedachte achter het winterkamp?

Onze gedachte is dat je een weekend hebt vol zwaardvechten, workshops, sparren, vrienden en een hoop gezelligheid. Dit jaar is het een all-in weekend, wat betekend dat je niet van locatie naar locatie hoeft te gaan, alles zit onder een dak. Dat gaat zeker voor een gezellige sfeer zorgen.

Het is een evenement voor workshops, niet voor toernooien. Wat voor workshops kunnen mensen verwachten?

Ja klopt, er zal geen toernooi georganiseerd worden. Dit is omdat wij denken dat die er al genoeg zijn of gaan komen. We wilden graag een keer een evenement waar de workshops en lezingen centraal staan. We hebben het geluk dat wij in Nederland en België ontzettend veel goede instructeurs en instructrices hebben die les kunnen geven in een tal van disciplines. Zo zal onder andere sabel, messer, speer, zwaard en beukelaar en natuurlijk langzwaard voorbij komen.

Moet je al vergevorderd zijn om aan dit evenement mee te kunnen doen of is het ook geschikt voor enthousiaste nieuwelingen?

Dit verschilt per workshop, sommige workshops zijn bedoeld voor de al wat meer ervaren sporter onder ons maar sommige zijn juist voor beginners. Er is in ieder geval voor iedereen wel een geschikte workshop. En anders is er natuurlijk tijd en ruimte zat voor sparren, goede gesprekken en andere leerzame momenten.

Waar wordt het georganiseerd?

Tijvoortsebaan 1 in Goirle is de locatie. Dit is een sportfaciliteit met slaaplocatie er naast. Dit betekend dat we allemaal op locatie kunnen blijven slapen. Er zijn meerdere zalen waar alle workshops plaats zullen vinden. Ook zullen buiten op het veld wat workshops gehouden worden.

Dus ik moet mijn eigen slaapzak meenemen?

Ja, je moet inderdaad je eigen slaapzak en kussen meenemen. Maar een slaapmatje is niet nodig, er zijn genoeg bedden voor iedereen.

Hoeveel gaat het kosten en wat krijgen mensen er voor terug?

Het kost 80 euro voor het hele weekend. Dit wil zeggen vrijdagavond tot zondag na het eten. In deze drie dagen zal er de mogelijkheid zijn om een berg aan workshops te volgen, te sparren met die ene gast waar je vorig jaar van verloren hebt of die je nog zo graag wilde spreken over dat ene onderwerp, en een leuk avondprogramma mocht je er toch maar even bij willen zijn.

Gaan jullie dit vaker organiseren?

JA!

Dus mensen kunnen zich nog inschrijven?

Jazeker, dat kan via de website van www.zwaardkring.nl en dan onder het kopje ‘winterkamp 2018.’ Er is nog plek, dus schrijf je snel in!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.