, ,

Marathon gevecht tegen kanker

HVN

Afgelopen zondag, 17 april, was het zover.

Van 8 Februari tot en met 20 april zijn het de “KWF Marathonweken, waarin KWF kankerbestrijding een oproep doet om een marathonactie te houden, om geld op te halen voor dit goede doel. Het Historisch Vrijvechten Nederland (HVN) hield dan ook afgelopen zondag een eigen marathon, om te symboliseren dat kanker een lange, zware strijd is waarvan de uitkomst ook niet altijd zeker is.

En hoe symboliseer je dit, als zijnde zwaardvechtschool, beter dan door te vechten?
De instructeur van de school, Ties Kool, nam het op tegen 32 vechters die vanuit verschillende scholen kwamen om hem elk een minuut, aaneengesloten en zonder pauzes, onder druk te zetten. Sommigen vochten twee rondes, waardoor hij uiteindelijk 40 minuten aaneen heeft gevochten! Hij liet de wereld ‘s ochtends weten dat het besef doordrong dat 40 minuten toch wel een hele lange tijd is, maar uiteindelijk heeft hij het gered.

Het is niet de eerste keer dat deze school een initiatief neerzette waarmee met het zwaard geld werd opgehaald voor het onderzoek naar kanker. Eind vorig jaar, op 12 december, organiseerde HVN het “ Vechten voor het goede doel”. Toen kwamen er vechters uit meerdere landen samen voor een toernooi, waarvan de winnaar het geld mocht doneren aan het goede doel van zijn of haar keuze. Daarmee werd 1200 euro opgehaald door de winaar, Daniel Ciupka.

Afgelopen weekeind was het opgehaalde bedrag zelf nog hoger. De definitieve telling volgt aan het einde van de week, maar vooralsnog weten we dat er in ieder geval €1719,35 is opgehaald!

HVN

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hoeveel minuten houd jij het vol om aan een stuk te sparren?

HVN_logoMeer over de actie is te vinden op deze pagina’s:

https://acties.kwf.nl/marathongevechttegenkanker

http://www.historischvrijvechten.nl/uncategorized/marathon-gevecht-tegen-kanker/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.