H.E.M.A. in het Rijksmuseum van Oudheden

Op zondag 28 januari vond in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een evenement plaats dat draaide om de fantasyboekenseries van Rick Riordan, vooral bekend van de Percy Jackson-reeks. Aanwezig waren uiteraard de diehard fans van deze boekenreeks, maar op uitnodiging van het museum ook een delegatie van de H.E.M.A.-bond. Het geval wil namelijk dat de meest recente boeken van Riordan zich afspelen binnen de Scandinavische mythologie.

Vandaar dat Jasper Boelsma (Historische studentensportvereniging Ludolph van Ceulen), Anouk Post (ind.) en Oskar ter Mors (AMEK/HVN) gewapend met spathae, speren, seaxen en schilden naar het museum trokken om daar een aantal demonstraties en workshops over vroegmiddeleeuwse krijgskunsten te geven. De demonstraties werden met groot enthousiasme, gejuich en interesse bekeken, en een 40-tal bezoekers heeft het gewaagd de kunsten zelf te beoefenen onder begeleiding van Jasper en Oskar.

Allen die zich hieraan gewaagd hebben, zijn met grote glimlachen, pijnlijke spieren en een verbreed wereldbeeld weder naar huis gekeerd, hopelijk veel geleerd hebbende over (vroeg)middeleeuwse krijgskunst.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.