, , ,

CORONA MAATREGELEN HEMA-BOND JANUARI 2022

Protocol Veiligheidscommissie HEMA Bond Nederland 

Update per 25 januari 2022. 

Advies vanuit de commissie 

Vanaf 26 januari 2022 mag er vanuit de overheid buiten en binnen gesport worden onder voorwaarde dat de richtlijnen van het RIVM gehandhaafd worden. Voor het grootste gedeelte is reguliere training mogelijk op een aantal aanpassingen na. De anderhalve meter afstandsregel vervalt tijdens het sporten. Daarnaast zijn wedstrijden, competities en toernooien tussen leden van dezelfde club toegestaan als mede tussen clubs. Daarnaast mogen er ook weer publiek bij zijn.

Toegangsbewijs 

Vanaf 26 januari 2022 is een toegangsbewijs nodig voor alle sport die binnen en buiten plaats vinden. Overleg met je verhuurder wie verantwoordelijk is voor de controle van het toegangsbewijs. 

Coaches en ander ondersteunend personeel of vrijwilligers voor de training hoeven geen toegangsbewijs te hebben. Zodra hun taak erop zit moeten ze wel gelijk de training verlaten. 

Spelregels voor sport in het kort  

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt: 

 • Mondkapje in alle openbare gebouwen en ruimtes, zoals kleedkamers en kantines. Ook naar de Corona check. Tijdens het sporten is dit niet nodig. 
 • De anderhalve meter regel vervalt voor alle sporters.  
 • Sporten in groepsverband is toegestaan. 
 • Wedstrijden zijn toegestaan binnen de club. Het is toegestaan tussen clubs.
 • De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Bij het omkleden in kleedkamer moet zoveel mogelijk een mondkapje gedragen worden. 
 • Er zijn toeschouwers toegestaan tijdens het sporten. 

Let op: De basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan gelden nog steeds, dus blijf thuis/ga naar huis bij klachten! (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels

Advies vanuit H.E.M.A. Bond NL 

Wij raden aan om de volgende acties te ondernemen:  

 1. Lees het protocol verantwoord sporten: https://nocnsf.nl/media/4786/protocol-verantwoord-sporten-v17092021.pdf 
 2. Vraag deelnemers om zoveel mogelijk individueel naar de training te reizen, bijvoorbeeld lopend of met de fiets. Als er meerdere mensen van verschillende huishoudens boven de 13 in een auto zitten, moeten ze mondkapjes dragen. 
 3. Zoek uit wat de mogelijkheden en eventuele restricties zijn voor trainingen in jouw gemeente. Overleg met de lokale overheid, gemeente en politie, wat mogelijk is.  
 4. Clubmateriaal:  
 5. Materiaal wat ter beschikking gesteld wordt aan deelnemers, ontsmet deze materialen voor en na de training.  
 6. Materiaal tussen leden niet uit te laten wisselen. Denk hierbij aan: drinkflessen, boeken, persoonlijke of geleende clubuitrusting. 

Conclusie 

Er zijn voor ons dus mogelijkheden om te trainen en zelfs in competitieverband te acteren zolang het binnen de club is. We moeten er samen voor zorgen dat dit verantwoord gebeurt. Voor vragen over de maatregelen of bij het interpreteren van de maatregelen kun je altijd mailen naar: Veiligheid@hemabond.nl.     

Voor verdere informatie: Antwoorden op veel gestelde vragen met betrekking tot sport:  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.