,

Charity Singlestick Event, 9 december

Het Charity Singlestick Event is een evenement waar het voornamelijk draait om geld ophalen voor het goede doel door middel van het Singlestick toernooi, maar er is ook nog genoeg anders te doen. Iedereen die meedoet legt een minimumbedrag in van €15,-. Dit mag natuurlijk ook meer zijn! Dit bedrag gaat, samen met de eventuele opbrengst van de verkochte mokken en t-shirts in een grote pot. De gehele opbrengst gaat uiteindelijk naar het goede doel.

In 2015, toen de HVN nog maar net bestond, werd het Charity Event voor de eerste keer georganiseerd. Het idee was om een gezellig en vriendschappelijk toernooi te organiseren waar we geld ophalen voor een goed doel, met de achterliggende gedachte dat iedereen moet vechten voor een goed doel. Dat is dus ook precies wat we doen met het toernooi. De winnaar mag namelijk bepalen waar het geld heen gaat. Dit moet uiteraard wel een echt goed doel zijn! De eerste editie werd gewonnen door Daniel Ciupka, en hij doneerde het geld aan KWF Kankerbestrijding. Het geld van de tweede editie ging naar Stichting Kansarme Dieren, de keuze van Marcos Arino. Waar het geld dit jaar heen gaat, hangt dus van de winnaar af. Om de vriendschappelijke sfeer erin te houden vragen we alle vechters om ook te jureren. Pool A jureert Pool B en vice versa.

Buiten het singlestick toernooi is er net als vorige jaren veel ruimte om te vrij sparren waarbij gewoon alle wapens gebruikt kunnen worden. Ook zal er dit jaar door Zwaard & Steen een jurytraining georganiseerd worden binnen het evenement. Hier kunnen juryleden hun vaardigheden verbeteren en kunnen vechters zich testen in een toernooi setting.

De singlestick is een wapen wat historisch gezien op een aantal verschillende manieren gebruikt werd. Het werd gebruikt als sabel trainer door onder andere de marine maar werd ook als wapen op zich gebruikt binnen schermscholen. Op volksfeesten in bijvoorbeeld Engeland werd er met essenhouten singlesticks gevochten tot de eerste bloedende wond op het hoofd. Wij zullen echter gebruik maken van rotan en maskers. Doordat we rotan gebruiken zijn de stokken erg licht en hebben ze dus amper impact. Steken mag niet omdat ze niet buigen.

De singlestick is een enorm makkelijk wapen om mee aan de slag te gaan, helemaal omdat we het als stok gebruiken. Het heeft dus geen snijkant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de juiste snijkant. Iedereen kan er gewoon mee aan de slag.

Omdat de stokken amper impact hebben raden we ook af om een dikke schermjas aan te doen. Een lichte jas, sweater of zelfs enkel een T-shirt is voldoende. Een scherm masker met achterhoofd bescherming, (lichte) handschoenen, knie- en elleboogbeschermers en een toque voor mannen zijn verplicht.

De deuren gaan om 9 uur open en we beginnen de dag met jurytraining en vrij sparren. In het begin van de middag, rond een uur of 14 a 15 beginnen, we met het singlestick toernooi. De dag eindigt om 18 uur waarna we met z’n alleen iets gaan eten in Leiden. Tijdens het toernooi zullen de vechters die niet zelf vechten dus helpen met het jureren van de pools die wel vechten.

Gedurende de dag zullen er leerlingen van het Rijnlands Lyceum eten en drinken verkopen om geld op te halen voor hun eigen goede doel. Iedereen kan ook een Charity koffiemok of Charity T-shirt kopen waarvan de winst natuurlijk ook in de pot gaat.

Alle informatie en het inschrijfformulier staan op deze pagina.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.