,

Aankondiging Ledenactiviteit in Nationaal Militair Museum

Hallo beste HEMA-bond leden,

Namens de Nederlandse HEMA-bond, wil de historische bronnen-commissie jullie uitnodigen om op 1 juni naar het Nationaal Militair Museum in Soest te komen. Dit museum zal bij de meeste HEMA-beoefenaars wel bekend zijn om de fantastische tentoonstellingen welke het militair verleden (van Nederland) in beeld brengen, zondermeer bijgestaan door de grote hoeveelheid wapens die aanwezig zijn in het museum.

Op 1 juni a.s. krijgen HEMA-bond leden namelijk niet alleen de mogelijkheid om gratis een rondleiding te krijgen door het museum, maar ook om een kijkje te nemen in het depot van het museum en enkele van de fantastische wapens van het museum zelf in handen te mogen houden in de studiezaal. Mocht je een specifiek wapen in handen willen bekijken, dan kan je dit aangeven op het inschrijfformulier, en zullen wij onze best doen om dit voor jou te regelen.

In verband met de beperkte ruimte in het depot is echter een maximaal aantal mensen dat mee kan. Er kunnen maximaal 50 mensen mee, dus schrijf je snel in voordat alle plaatsen bezet zijn. Gebruik hiervoor deze link: inschrijfformulier

Eenmaal aangekomen in het NMM zal de groep in tweeën worden gedeeld, waarbij elke groep een net iets andere volgorde heeft in de invulling van de middag. Het tijdschema ziet er vooralsnog uit als volgt:

12:30-13:30: Groep A krijgt een rondleiding door het museum

Groep B loopt zelfstandig door het museum

13:30-14:30: Groep A loopt zelfstandig door het museum

Groep B krijgt een rondleiding door het museum

15:00-15:45: Groep A bezoekt het depot

Groep B bestudeert de wapens in de studiezaal

16:00-16:45: Groep A bestudeert de wapens in de studiezaal

Groep B bezoekt het depot

De groepsindeling zal pas op aan het begin van de dag worden gemaakt aan de hand van de mensen die aanwezig zijn. Probeer er dus voor te zorgen dat je op tijd bij deze unieke gebeurtenis aanwezig bent. Vergeet je dus ook niet in te schrijven, en hopelijk zien we jullie allemaal op 1 juni bij het Nationaal Militair Museum.

Hoogachtend,

Commissie Historische Bronnen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.