14 & 15 oktober, HEFFAC event 2017

Op 14 en 15 oktober barst het HEFFAC event weer los, dit maal georganiseerd door de HVN in Oegstgeest. Dit evenement is de jaarlijkse bijeenkomst van de Historical European Fighting and Fencing Arts Coalition (HEFFAC), een coalitie van H.E.M.A. groepen in Nederland en België. HVN vertelt hier over hoe het evenement er uit gaat zien. 

We willen dit jaar weer iets meer de nadruk leggen op de workshops. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich kan verdiepen is er in elk geval altijd één langzwaard workshop aangezien dit wapen toch verreweg het meest getraind word. Om je te verbreden is er dan ook nog een ander wapen waarmee getraind kan worden. Voor veel beoefenaars in Nederland is een staal toernooi nog te ver weg, misschien omdat ze de bescherming nog niet hebben, misschien omdat ze het niveau nog niet hebben. Wat de reden ook is, ze kunnen juist dan meedoen met de workshops. Hierdoor krijg je les van een andere instructeur dan van wie je normaal les krijgt. Dit geeft weer een andere kijk op de technieken.

Sinds dit jaar zijn de toernooien enkel toegankelijk voor HEFFAC-leden. De workshops daarentegen zijn gewoon open voor iedereen. Dus ook al vecht je niet mee met een toernooi, we hopen je wel te zien bij de rest van het evenement.

Het langzwaard toernooi is zoals vorige jaren bijna volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. We zijn daarom ook heel dankbaar dat we in Nederland een steeds grotere groep vrijwilligers hebben die zich inzetten voor verschillende toernooien. Iedereen die de zaterdag komt helpen betaalt daar natuurlijk niks voor en die voorzien wij gewoon van koffie en wat te eten. Wil je komen helpen op de zaterdag? Mail dan even naar info@historischvrijvechten.nl.

Beoefenaars die graag workshops komen doen en zich ook willen inzetten voor het langzwaard, kunnen dat combineren. Voor 5 uur werk krijg je 20 euro korting. Je betaal dan 30 euro voor het weekend en kan dan op zaterdag nog 1 of 2 workshops doen en op zondag de hele dag. Deze optie is op het inschrijfformulier ook te kiezen.

Dit jaar is er een nylon sabel toernooi bijgekomen. Het militair sabel komt in Nederland en België nog steeds langzaam op en wij wilden daar nu dan ook de mogelijkheid in bieden om er een toernooi in te vechten. De Thema Battle is nog een verassing, maar zal zeker anders worden dan afgelopen jaren!

Interesse? Via deze link vind je meer informatie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.