,

Maak kennis met de Commissie Historische Bronnen.

Jasper, Martin, Oskar en Tessa zijn uw Commissie Historische Bronnen. De Commissie Historische Bronnen, wat doen die nu eigenlijk hoor ik u denken? Nou, vanaf deze maand zal er hopelijk iedere maand een klein stuk van ons verschijnen om daar wat licht op de schijnen. Onze Commissie draagt zorg voor de verankering van onze sport in het Cultureel Erfgoed. Met dat doel in oog willen we graag recent onderzoek op het gebied van wapens en gevechten presenteren aan onze leden. Ook willen we graag een platform bieden voor leden die eigen onderzoek willen presenteren.  

Onder andere door bijvoorbeeld lezingen te organiseren vanuit Combat in Context. Ja, dat zijn wij ook :). Ok, ok, vorig jaar was het maar één lezing, maar het was dan ook wel een hele leuke van Jess Finley. Dit jaar hopelijk wat meer. Volg Combat in Context op Facebook (https://www.facebook.com/CombatinContext) om op de hoogte te blijven van de lezingen. 

Wij organiseren ook het ledenevenement. Helaas kon dat afgelopen jaar niet, maar we hopen nu in Q3 van het jaar mogelijk iets te kunnen organiseren. Al was het maar zodat we elkaar allemaal weer eens in het echt kunnen zien en weer even met elkaar kunnen praten. Dat is waar de meeste van ons toch wel weer behoefte aan hebben. Dus wij dachten voorlopig aan een leuke live lezing en vooral een goede borrel.  

Wij houden ons ook bezig met het maken van bibliografie van onze sport. Mocht je dus zelf een artikel of een boek hebben geschreven dat daar echt in moet, laat dat dan vooral weten. Hieronder volgen nog de contact gegevens, waar je ons dit kan laten weten.  

Om voor nu even af te sluiten zijn we er natuurlijk voor al jullie vragen over onze mooie sport of over het cultureel erfgoed waar het bij hoort. Je kan ons bereiken via historischebronnen@hemabond.nl. Ook zouden we graag horen waar je graag een workshop of lezing over zou willen hebben. Misschien wil je zelf wel een lezing geven. Is er nog iets waarvan je zou willen dat we daar aandacht aan besteden in onze volgende blog?  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.