Terugblik ALV Voorjaar 2024 

Op zaterdag 30 maart vond de ALV van de H.E.M.A-Bond Nederland plaats. De afgevaardigden van aangesloten, toetredende en geïnteresseerde clubs kwamen er bijeen om de stand van zaken rondom onze nationale bond te bespreken. 

Tijdens de ALV komen uiteraard veel punten ter tafel. Mocht je deze in detail willen teruglezen, kan dat bij onze downloads (zie de sectie ‘Stukken voor de ALV voorjaar 2024). In dit artikel lichten we de meest belangrijke punten nog even toe. 

Een vernieuwd bestuur 

Net zoals met clubs, is ook onze bond altijd in beweging. Zo zijn er nieuwe bestuursleden ingestemd en verwelkomd, maar zijn er uiteraard ook bestuursleden die een vervolg geven aan hun eerdere termijn: 

  • Max van den Ekart als voorzitter 
  • Didier Hayen als secretaris 
  • Towy van Poppel als penningmeester 
  • Simon van Gemert als algemeen bestuurslid 
  • Matthieu Hilckmann als algemeen bestuurslid 

In aankomende posts stellen de nieuwe bestuursleden zich voor.  Daarin vertellen ze wat over zichzelf, zodat je weet wie er bij ons nu aan het roer staan. 

We wensen het nieuwe bestuur veel succes (en ook het nodige plezier) voor hun komende termijn. 

Welkom bij de club! 

We beginnen maar gelijk met een hoogtepunt. Onze bond is sinds eind maart flink uitgebreid. We zijn vier nieuwe clubs rijker, namelijk: 

We heten deze clubs van harte welkom en hopen ze de komende tijd beter te leren kennen bij bonds- en clubevenementen. 

Binnenkort volgen er nog uitgebreidere introducties over deze toffe clubs; wie ze zijn, waar ze voor staan, met welke disciplines ze bezig zijn en hoe ze zijn ontstaan. 

Commissies 

De bond draait op vrijwilligers, zowel bij evenementen als bij het vormen en uitvoeren van regelgeving, berichtgeving, veiligheid en brononderzoek. Maar we misten nog iets! Daarom zijn nu ook een IT-commissie en opleidingscommissie in het leven geroepen. 

De IT-commissie is ervoor om binnen de bond taken en problemen op te pakken die te maken hebben met, je raad het al, IT. Deze commissie zoekt nog versterking! Daarom een oproep aan alle IT’ers: heb jij de knowhow en een klein gaatje in je agenda? Laat het weten via info@hemabond.nl

De opleidingscommissie gaat aan de slag met opleidingsprogramma’s. Met als doel alle aangesloten instructeurs en assistenten daarmee te kunnen ondersteunen in hun lessen. En wist je dat deze commissie al wordt aangevuld door vrijwilligers van de nieuwe clubs? 

We wensen deze nieuwe commissies veel succes en wijsheid! 

Uiteraard zijn alle andere commissies ook druk in de weer. Alle hulp is welkom, dus check onze vacatures en laat gerust van je horen via info@hemabond.nl

Tot zover de voorjaars ALV. In het najaar zal een volgende bijeenkomst plaatsvinden. Informatie daarover volgt via mail en website. Dank voor de aandacht. 

De Communicatiecommissie. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.