,

Derde ALV H.E.M.A.-BOND Succes!

~update door Jessica De Bel

Verdwaald

In een stad als Utrecht zie je veel mensen met hun blik op de mobiel in hun hand rondlopen en niet rondkijken wat er gebeurt. Zo ook ik in de Korte Jansstraat, plots stop ik, kijk op en heb geen idee waar ik ben. Ik wacht een minuut of drie en merk dat er meer gevallen zijn als ik. Prachtig fenomeen om te zien. Een eenling… een groep… ik besluit ze te volgen en kom op de plaats van bestemming aan: de Pret a Porter. Ik stel me voor aan een hoop onbekende gezichten en al snel worden we verzocht naar de kelder te gaan. U leest het goed: de kelder. Ideale locatie voor een ALV van de H.E.M.A.-bond Nederland.

Beschaafd barbaars vergaderen

Aan het hoofd van de tafel 4 bestuursleden in pak voorzien van overhemd met embleem. Voorzitter Jan-Chris opent de vergadering en de aanwezige clubs stellen zich voor. Dit gaat op een heerlijk barbaarse manier. Iedereen roept de naam van de club die ze vertegenwoordigen en de secretaris notuleert. Er zijn zowel aangesloten clubs, aspirant- en voormalige clubs als geïnteresseerde clubs aanwezig. Er komt een leuke catchy intro op Fatboy Slim’s Weapon of Choice en al snel herken ik de humor die je bij deze sport vaak ziet. Hoogtepunten van 2015 en nieuwe ontwikkelingen van 2016 werden een voor een voorgesteld (ja, ook mijn vlog kwam naar voren). De sfeer transformeerde van een wat zakelijkere naar een heerlijk informele sfeer. Jan-Chris leidde de open discussies en deed zijn best de tijd te mannagen. Al was dit wel een vergadering met een erg volle agenda. Naast de jaarverslagen en documenten van 2015 werd de mogelijkheid tot collectief verzekeren besproken, het onderzoek van Sean Wauters en de impact van die uitkomst, deelname aan de NOC-NSF en het beleid voor 2016. Ook nam bestuurslid Ynse Segaar afscheid van zijn functie als penningmeester om vervangen te worden door Dirk Maats. Waar de 33 deelnemers in het begin van de vergadering allemaal actief deelnamen kregen we na een uur of 3 last van het sardientjes-in-blik effect en waren we het collectief eens met de plannen voor 2016. Althans, de mensen die mochten stemmen. Het was voor mij moeilijk te zien wie stemrecht had en welke club hoeveel stemmen had. Nu helpt het dat men het over het algemeen collectief eens was over de besluiten die gemaakt zijn.

Algemene Leden Vergadering

Dagelijks bestuur aan het woord

Naast alle bovengenoemde punten kwam ook iedere commissie aan bod om haar ontwikkeling te delen met de bondsleden. De Verzekeringscommissie wist ons eerder in de vergadering te triggeren met hun offerte. De Arbitragecommissie werkt samen met België omwille de certificatie van de juryleden. De Veiligheidscommissie gaat audits uitvoeren bij clubs en events en vraagt alle evenementen voor 2016 ASAP aan te melden. De Online Communicatie Commissie mist input en vraagt de leden vooral om een uitnodiging wanneer er wat te doen is. De Commissie Historische Bronnen vertelt over hoe zij alle historische wapens in Nederland willen gaan archiveren en wat voor taak daar ligt. Tot zover de korte samenvatting. Een interessante discussie voor deze bond blijft: Wanneer beperk je een sport? En een note voor de vertegenwoordigers die aan hun leden niet zo goed kunnen uitleggen wat de bond nu precies is: vraag of de bond wil langskomen. De meeste bestuursleden vinden dat nog leuk ook! De vergadering werd met een intiem diner afgesloten waarna sommigen collectief hun trein misten. Dit zette voor mij de sfeer goed neer hoe de dag in zijn totaliteit bevallen is. Met een brok aan informatie keer ik huiswaarts en een lijst met clubs om te bezoeken.

Tot de volgende ALV!

ALV-proost!


 

~Sfeerimpressie ALV

Foto’s: Jessica De Bel

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.